our work

The Hayloft

The Hayloft before restoration The Hayloft after restoration

before

after

The Hayloft involved the renovation of an old Norfolk stable and hayloft to a luxury eco home.
read more

The Hayloft features state of the art insulation and underfloor heating powered by an air source heat pump. It also has photovoltaic panels providing 4 kW of electricity per hour. There is also a wood stove in the main lounge that adds 9kW of heat for winter comfort.

The floor and central main wall (dense aggregate concrete blocks laid flat) provide thermal mass for the building so that the air source heat pump rarely runs at full capacity.

We have been able to retain the original features of the stable combining traditional materials and building style with modern materials to create a light, spacious, open feel for the environment.